برنامه ریزی استراتژیک؛ ترسیم نقشه راه موفقیت

?برنامه ریزی استراتژیک راهی است برای روبرو شدن با تغییرات سریع و مدلی است برای شناخت و حل مسائل مبتلابه آن، شناسایی نقاط قوت و ضعف سازمان و استفاده بهینه از فرصتها و موقعیت ها و تسلط بر ضعف ها و تهدیدهایی که موجودیت سازمان را به خطر می اندازد.
?بنابراین براساس الگوهای مختلف استراتژیک، برنامه ریزی جهت حفظ بقاء و رشد سازمان، با تجزیه و تحلیل محیطی صورت می گیرد و بر اساس آنها استراتژی متناسب با واقعیت های محیطی تدوین می گردد.
? فرآیند مدیریت استراتژیک دارای ۳ سطح است:
۱️⃣سطح کلان سازمان که هدف از آن هدایت کل مجموعه و تخصیص بهینه منابع در آن است.
۲️⃣سطح بخشی یا واحد کسب و کار که در راستای استراتژی های سطح کلان سازمان برای هریک از واحدهای تجاری استراتژیک سازمان تعریف می شود.
۳️⃣سطح وظیفه ای که برای هر کدام از وظایف واحدهای تجاری استراتژیک تعیین میشود و در واقع می توان گفت که اجرا و پیاده کردن برنامه های استراتژیک سازمان در این سطح انجام می شود.
? آنچه در این مرحله ضروری به نظر می آید همراهی و همراستایی استراتژی های اجرا شده با استراتژی های تدوین شده در سطح کلان سازمان است. داشتن یک مدل و نقشه استراتژی همراه با تفکر یکپارچه سازی استراتژی در تمام سطوح وظیفه ای و مدیریتی سازمان، تحقق اهداف و استراتژی های تدوین شده را به راحتی محقق می سازد.